­

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

by - Απριλίου 11, 2020


Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα σχολεία έχουν κλείσει και η διαδικτυακή εκπαίδευση έχει μπει στην ζωή μας. Χθες, η κόρη μας, η Εμμέλεια έκανε μάθημα και η δασκάλα τους ανέφερε ότι πλησιάζει το Σάββατο του Λαζάρου και την συγκεκριμένη μέρα οι γυναίκες ζυμώνουν ανήμερα το πρωί του Σαββάτου και φτιάχνουν ειδικά κουλουράκια τα οποία ονομάζουν Λαζαράκια, Λαζάρηδες ή Λαχαρούδια. 


Σήμερα, ΜΟΛΙΣ σηκώθηκε ήθελε να φτιάξουμε αυτά τα κουλουράκια. Το πρόβλημα ήταν ότι με έπιασε απροετοίμαστη και δεν είχαμε τα απαραίτητα υλικά οπότε φτιάξαμε απλά νηστίσιμα κουλουράκια και θα μοιραστούμε την συνταγή μαζί σας για να έχετε κάτι γλυκό να τρώτε την Μεγάλη Εβδομάδα.

Υλικά:
  1. 600 γραμμάρια αλεύρι (θα δείτε βέβαια ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω για να πλάθετε εύκολα)
  2. 1 κουτάλια του γλυκού bakin powder
  3. 1/2 κουτάλια γλυκού σόδα μαγειρικής
  4. 200 γρ ζάχαρη 
  5. 200 γραμμάρια ελαιόλαδο
  6. 1/2 κουτάλια του γλυκού κανέλα
  7. 1/2 κουτάλι του γλυκού γαρίφαλο
  8. 120 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού 
  9. 100 γραμμάρια κονιάκ
  10. Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την σόδα, το bacon powder, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.
Σε δευτερο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμο πορτοκαλιού, το ξύσμα, την ζαχαρη και το κονιάκ και ανακατεύσουμε με ένα σύρμα χειρός.



Ενώνουμε τα υλικά των δυο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στην συνέχεια (για περισσότερη διασκέδαση των παιδιών) με τα χέρια.



Πλάθουμε τα κουλουράκια.
Ψήνουμε για περίπου 20’ (ανάλογα με τον φουρνο) σε 180 βαθμούς στον αέρα.


Καλή όρεξη!!!



You May Also Like

0 σχόλια

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας...