ΕΠΙΠΛΑ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΜΑΝΓΚΟ

by - Ιουνίου 16, 2020



Πριν λίγες μέρες επισκεφτήκαμε ένα σπιτι φίλων μας και με ενθουσίασαν τα έπιπλα τους. Όλα τα έπιπλα ήταν από το ίδιο ξύλο και αναρωτήθηκα τι είδους ξύλο ήταν αυτό γιατί δε μου θύμιζε κάποιο από αυτά που ήδη γνωρίζω. Φυσικά, προφανώς ρώτησα, γιατί όταν αναρωτιέμαι για κάτι δεν το αφήνω έτσι. Η απάντηση ήταν, ξύλο μάνγκο. 


Μέχρι τώρα ήξερα μόνο το πεντανόστιμο καρπό του, αλλά πλέον έμαθα ότι το ξύλο χρησιμοποιείται στην βιομηχανία των επίπλων και την κατάδειξη διακοσμητικών. Μάλιστα, οι δημιουργίες από ξύλο μάνγκο είναι εντυπωσιακές και ανεξάντλητες. 

Το ξύλο μάνγκο είναι ένα όμορφο και σκληρό ξύλο, αρκετά δημοφιλές λόγω της πολύ μεγαλύτερης βιωσιμότητας του από άλλα σκληρά ξύλα όπως η δρυς ή το teak. Το φυσικό του περιβάλλον είναι η Νοτιοανατολική Ασία, αλλά πλέον συναντάται και στο Μεξικό, σε νησιά του Ειρηνικού ωκεανού και στην Αυστραλία.


Η εύκολη και σταθερή παραγωγή του, το ανέδειξε σε σημαντική ανανεώσιμη πηγή πόρων. Αποτελεί «πράσινη» και οικονομική λύση στο χώρο του επίπλου και της διακόσμησης. 

Το χρώμα του αποπνέει μια ιδιαίτερη ζεστασιά. Η επιφάνεια του αποτελείται από διαφορετικά χρώματα και τόνους, χαρίζοντας ένα πιο παιχνιδιάρικο και ιδιαίτερο οπτικό αποτέλεσμα. 

Η φυσική του απόχρωση είναι εκπληκτική αλλά η επίστρωση με κερί μέλισσας βελτιώνει περαιτέρω το αποτέλεσμα, ειδικά με την πάροδο του χρόνου. 












You May Also Like

0 σχόλια

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας...