14 ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

by - Μαρτίου 30, 2020


Ανεξάρτητα από την τοποθεσία του σπιτιού σας ή τις καιρικες συνθήκες υπάρχουν μέρες που πρέπει να μείνετε μέσα στο σπίτι. Τι συμβαίνει όταν στην εξίσωση προστεθούν τα παιδιά; Αναρωτιέστε πως θα περάσει η μέρα; 

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ + ΕΝΕΡΓΕΙΑ + ΠΑΙΔΙΑ = ΧΑΟΣ

Υπάρχουν δραστηριότητες που μπορούν να απασχολήσουν τα παιδιά, από νήπια μέχρι εφήβους και να καταναλώσουν την απεριόριστη ενέργεια τους. Τις βρήκαμε, τις δοκιμάσαμε και σας τις προτείνουμε όλες. Υπάρχουν, εννοείται πολλές ακόμα, αλλά θα σας αναφέρουμε αυτές που δοκιμάσαμε.

1. Κουτσό
Μπορείτε να κολλήσετε χαρτοταινία στο πάτωμα και να παίξετε κουτσό

2. Άλμα εις μήκος  
Μπορείτε να κολλήσετε χαρτοταινία στο πάτωμα σχηματίζοντας παράλληλες γραμμές οριοθετώντας το αρχικό σημείο και κάποιους «σταθμούς» για να βλέπουν τα παιδιά ποσό μακριά πήδηξαν και να συγκρίνουν κάθε φορά την προσπάθεια τους.

3. Πιασ’το αν μπορείς 
Κρεσάστε  ένα μπαλόνι σε ένα ψηλό σχετικά σημείο θα αφήσετε τα παιδιά να προσπαθούν να το πιάσουν

4. Μην πέσει κάτω το μπαλόνι
Φουσκώσετε ενα  μπαλόνι και αφήστε τα παιδιά να το κηνυγούν χωρίς να το πιάσουν και χωρίς να το αφήσουν να πέσει κάτω

5. Αγώνες με μπαλόνια
Φουσκώσετε τα μπαλόνια, σημειώστε με κάποιο τρόπο το σημείο εκκίνησης και το σημείο τερματισμού , δώστε στα παιδια καλαμάκια και ας αρχίσει ο αγωνας.

6. Λίμπο 
Κρατήστε δυο άτομα ένα σκοινί ή μπορείτε να το δέσετε σε καρέκλες, βάλτε μουσική και αρχίστε τον χορο

7. Γυμναστικη για παιδιά από το youtube
Αν ψάξετε στο youtube ασκήσεις για παιδιά θα βρείτε αρκετα προγράμματα.

8. Αυτοσχέδιο twister
Παιχνίδι ισορροπίας και ευλυγισίας. Κολλήστε χαρτόνια σε διαφορετικα χρώματα ή κόψτε τα σε διαφορετικα σχήματα. Έπειτα θα έχετε κάθενα χέρι και  πόδι σε διαφορετικα χαρτόνια και οποίος μείνει όρθιος μέχρι το τέλος κερδίζει.

9. Βόμβα
Κολλήστε χαρτόνια σε διαφορά σημεία και προσπαθήστε να πατάτε μόνο σε αυτά. Όποιος πατήσει εκτός χαρτονιού «καίγεται»

10. Ρίξτε την μπάλα στο σωστό σχήμα/ γράμμα/ αριθμό
Γράψτε σε χαρτιά διάφορους αριθμούς, σχήματα, γράμματα (κεφαλαία και μικρά), πείτε κάθε
φορά ποιος θα είναι ο στόχος και το παιδί πρέπει να το πετύχει πετόντας μια μπάλα.

11. Παιχνίδι με την αλφαβήτα
Λέει κάποιος ένα γράμμα και πρέπει να φέρουν όλοι ένα αντικείμενο που βρίσκεται στο σπιτι και να αρχίζει από αυτό το γράμμα. Για πιο εύκολο, μπορείτε να ψάχνετε αντικείμενα με συγκεκριμένο χρώμα.

12. Βάλτε καλάθι
Πάρτε ένα καλάθι μια μπάλα (ή μπορείτε να τσαλακώσετε χαρτιά σαν μπάλα) και οποίος βάλει τα περισσότερα καλάθια κερδίζει

13.  Bowling
Τι χρειάζεστε;;Έξι μπουκάλια νερο και μια βαριά μπάλα. Είστε έτοιμοι. Επίσης, ένα παρόμοιο παιχνίδι που δοκιμάσαμε ήταν να βάλουμε κουτια από βρεφικό γαλα, το ένα πάνω στο άλλο (μπορείτε να βάλετε άλλα κουτια γιατί δεν έχετε όλοι μωρά στο σπιτι), κάνοντας πυραμίδα και να προσπαθήσετε να τα ρίξετε με μια μπάλα.

14. Τεννις ή βόλεϋ (στο περίπου)
Δέστε ένα σκοινί φτιάχνοντας ένα αυτοσχέδιο φιλέ. Για το τέννις τοποθετήσετε το χαμηλά, φουσκώσετε ένα μπαλόνι και πάρτε για ρακέτες ρολά από διαφανή μεμβράνη. Για το βόλεϋ,, απλά τοποθετήστε το φιλέ λίγο πιο ψηλά και περάστε το μπαλόνι από πάνω



Κάντε εγγραφή  και like στην σελίδα μας στο Facebook (click here) και στο youtube ( Click here  ) αν σας άρεσε το βίντεο. 

Περιμένουμε τα σχόλια και τις ιδέες σας.





You May Also Like

0 σχόλια

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας...