ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ-ΜΑΤΙ ΤΗΣ NAOMI CAMPBELL

by - Μαρτίου 30, 2020


Ο Vladislav Doronin, ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος, μεγιστάνας ακινήτων και συλλέκτης έργων τέχνης, γνωστός και ως ο Ρώσος James Bond, είχε σχέση με το πασίγνωστο μοντέλο Naomi Campbell. Αποφάσισε, λοιπόν, να της κάνει δώρο ένα «σπιτάκι» για τα 41α γενέθλια της.



Η κατασκευή του σπιτιού ανατέθηκε σε μια αρχιτεκτονική ομάδα με επικεφαλή τον Ισπανό αρχιτέκτονα Luis de Garrido, ο οποίος θεωρείται το νέο αστέρι του χώρου. Ο Luis de Garrido ειδικεύεται στον σχεδιασμό οικολογικών σπιτιών, τα οποία είναι αυτάρκη από άποψη ενέργειας, νερού και φαγητού. Όπως σε άλλα project του, έτσι και σε αυτό βασίστηκε στον προσεκτικό βιοκλιματικό σχεδιασμό για να αντιμετωπίσει της προκλήσεις για την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου.



Πρόκειται για ένα eco-friendly σπίτι που εκμεταλλεύεται όλα τα στοιχέια της φύσης. Η τοποθεσία του είναι στην Τουρκία, στο ιδιωτικό νησί «Isla Playa de Cleopatra». Το σπίτι βρίσκεται στο κέντρο του νησιόυ και λόγω της οναμασίας του σχεδιάστηκε ώστε  να μοιάζει με το σύμβολο του ματιού του Αιγύπτιου θεού Ώρου, το οποίο συμβολίζει την προστασία, την υγεία και την ισχύ.

Το εσωτερικό της πολυτελούς κατοικίας, διαθέτει 25 πολυτελή δωμάτια και 5 μεγάλα σαλόνια .



Το εντυπωσιακό σπίτι, εξωτερικά είναι κατασκευασμένο από γυαλί.  Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς πλήθος φωτοβολταϊκών και ηλιακών συστημάτων ενισχύουν την ενεργειακή αυτάρκεια του σπιτιού. Ο μεγάλος θόλος επιτρέπει το φυσικό φως και την θερμότητα να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του σπιτού όλο τον χρόνο. Αυτή η ηλιακή ενεργεια που εισέρχεται ελέγχεται με οριζόντιες περσίδες, παράθυρα και την ύπαρξη κήπου στην κορυφή του σπιτιού. Επίσης, έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ώστε ο χώρος να αερίζεται επαρκώς ώστε να μην δημιουργηθεί υγρασία, ενώ στον τελευταίο όροφο η μεγάλη βεράντα- κήπος που έχει σχεδιαστεί ενισχύει το μικροκλίμα στο εσωτερικό του.




Η μαύρη γραμμή που σχηματίζει το μάτι αποτελείται κυριως από τα φωτοβολταϊκά πάνελ σε συνδυασμο με το γεωθερμικό σύστημα τα οποία παρέχουν την απαραίτητη ενεργεια του σπιτιού.



Πως σας φαίνεται;;;



You May Also Like

0 σχόλια

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας...