Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΙΚΕΑ

by - Απριλίου 28, 2020


Κατά την διάρκεια της καραντίνας αποκαλύφθηκε η μυστική συνταγή για τα Πασχαλινά μπισκότα της βασίλισσας Ελισάβετ (μπορείτε να τη δείτε εδώ) και τώρα σειρά έχει η συνταγή για τα γνωστά κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ. Ένα από τα πράγματα που στερηθήκαμε λόγω κορονοϊού είναι το φαγητό από έξω.
Η αλήθεια είναι ότι όταν επισκέπτομαι το ΙΚΕΑ παρατηρώ ότι το εστιατόριο είναι πάντα γεμάτο. Πηγαίνουν όλοι για τα κεφτεδάκια; Η σουηδική εταιρεία σκέφτηκε, λοιπόν, λόγω καραντίνας να αποκαλύψει με ένα post την μυστική συνταγή για τα ζουμερά και νόστιμα κεφτεδάκια της επιτρέποντας να ανασημιουργησουμε το πιάτο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.  Ένα post που έγινε αμέσως viral. Η συνταγή είναι αρκετά απλή και μάλιστα περιλαμβάνει την κλασική σουηδική σάλτσα που τα συνοδεύει.

H Country Manager της IKEA, Lorena Lourido, μετά την δημοσιοποίηση της συνταγής έκανε την εξής ανακοίνωση: «Γνωρίζουμε ότι σε μερικούς ανθρώπους λείπουν τα κεφτεδάκια μας, γι’αυτό αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε μια εναλλακτική λύση για την δημιουργία τους στο σπιτι, με μια συνταγή η οποία περιέχει εύκολα υλικά και θα βοηθήσει όσους  αναζητούν ιδέες για το τι να μαγειρέψουν. Το να μένει κανείς στο σπιτι μπορεί να είναι δύσκολο  και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωη όλων όσο πιο εύκολη και πιο ευχάριστη γίνεται.»

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια 

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
250 γραμμάρια χοιρινό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο (κομμένη ή τριμμένη)
100 γραμμάρια ψωμιού
1 αβγό
5 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
Αλατοπίπερο

Για την σουηδική σος:

Λάδι
40 γραμμάρια βούτυρο
49 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 ml ζωμό λαχανικών
150 ml ζωμό βοδινού
150 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού Ντιζόν μουστάρδα

Εκτέλεση:

Για τα κεφτεδάκια:
Ενώσετε τους δυο κιμάδες και ζυμώσατε πολύ καλά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί σε ψίχουλα, το αυγό και ζυμώστε.
Προσθέστε το γάλα και αλατοπιπερώστε καλά.
Πλαστέ τα κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο ή πιατέλα. Βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες (για να κρατήσουν το σχήμα τους ενώ μαγειρεύονται)
Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Όταν ειναι ζεστό προσθέστε απαλά τα κεφτεδάκια σας μέχρι να πάρουν χρωμα από όλες τις πλευρές.
Βάλτε τα στο φούρνο (σε αέρα 180 βαθμούς ή 160 βαθμούς Κελσίου) και μαγειρέψετε για 30 λεπτά ακόμη.

Για την σουηδική cream sauce:

Σε ένα τηγάνι, λείψατε 40 γραμμάρια βούτυρο
Ρίξτε τα 40 γραμμάρια αλευριού και ανακατέψετε για 2 λεπτά
Προσθέστε τους ζωμού πως και συνεχίστε να ανακατεύετε
Προσθεστε την κρέμα γάλακτος τα 2 κουταλάκια σόγιας και την μουστάρδα
Αφήστε να σιγοβράσει και αφήστε την σάλτσα να πήξει. Συνεχίστε να ανακατεύετε.
Όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, μπορείτε να σερβίρετε με πατάτες

Καλή όρεξη!

You May Also Like

0 σχόλια

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας...